TITLE

DESCRIPTION

Nasveti

Nasveti

Otroški izdelki niso strupeni, vendar jih kljub temu otroci ne smejo uporabljati za igračo. Otroka ne pustite samega z izdelki za nego in jih hranite izven dosega otrok.

Kaj storiti, če izdelek pride otroku v oči, ali če ga pogoltne?
Umirite otroka, hkrati pa se pomirite tudi vi, saj to vpliva na otroka.
Če kozmetični izdelek vstopi v dojenčkove oči, jih izperite s čisto, hladno vodo.

Če otrok pogoltne kozmetični izdelek:
– Otroku izperite usta s čisto vodo.
– Dajte otroku kozarec vode (brez CO2).
– Poskusite rešiti težavo, ne da bi povzročili bruhanja. Ne dajajte mu mleka ali slane vode.
– Če otrok bruha, ga postavite tako, da je glava nagnjena navzdol.
Če težave ne prenehajo, pokličite dežurnega pediatra.

Varnostna pravila na soncu

Otroška koža je do tretjega leta starosti zelo občutljiva. Zato otroka ne izpostavljajte soncu od 10. do 17. ure oziroma poiščite senčno lego za sprehod ali igrišče. Zaščitite ga tudi v oblačnem vremenu, saj več kot 80 % UV-žarkov prehaja skozi oblake. Otroka nikoli ne puščajte golega ali v kopalkah na soncu. Zaščitite ga s klobučkom, širokimi oblačili, po možnosti z oblačili iz gostega bombaža, ki dobro filtrira UV-žarke, in sončnimi očali (biti morajo kakovostna s širšimi okvirji). Po potrebi uporabite sredstvo za zaščito pred soncem z ustreznim zaščitnim faktorjem SPF vsaj 20 minut prej, preden se odpravite na sonce. Posebno pozornost posvetite močno izpostavljenim predelom (čelo, lica, nos, ustnice in ušesa).

Otrok naj redno pije. Zaprite izdelke za zaščito pred soncem in jih ne puščajte na soncu. Ne uporabljajte že odprtega izdelka tudi naslednje leto.

Kaj narediti, ko je otrok prehlajen?

Izpirajte mu nos s fiziološko raztopino 2- do 3-krat na dan, po možnosti pred obroki, dnevnim počitkom in spanjem:
– Dajte otroka na hrbet, glavo naj ima obrnjeno na stran.
– Vbrizgajte raztopino v eno nosnico – ven bo šla skozi drugo.
– Otroku obrišite nos in ponovite z drugo nosnico.
– Po potrebi posesajte sluz z aspiratorjem.
Otroku redno dajajte tekočino, zlasti če ima vročino, da ne dehidrira. Za lažje dihanje mu dvignite vzglavje, ali pa dajte pod vzmetnico manjšo blazino. Za sprostitev dihalnih poti mu vmasirajte v prsni del posebni balzam, ki pomaga pri lajšanju dihalnih poti.

Piškotki so nujno potrebni za delovanje našega spletnega mesta, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Zraven nujno potrebnih piškotkov uporabljamo tudi analitične piškotke za analizo spletnega prometa. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. S klikom na "Sprejmi piškotke" sprejmete piškotke, ki so nastavljeni za to spletno mesto.